Skip to content
Pisano03.Eyl.2020 12:46:384 min read

Geri Bildirim Sistemlerinin Kullanım Alanları, 1. Bölüm

Pisano, omnichannel iletişim kanallarıyla en doğru geri bildirimlerin size ulaşmasını sağlayan bir şirkettir. Doğru geri bildirim sistemi sayesinde, insanların hakkınızdaki görüşlerini bilir ve daha doğru stratejilerle etkileşiminizi artırabilirsiniz. Peki Pisano’yu rakiplerinden ayrıştıran ve farklı kılan özellikleri nelerdir? Gelin şimdi bu özellikleri daha yakından inceleyelim.

Müşteri İznine Bağlı Pazarlama

Pisano, pratik kurulumuyla işletmeleri ve kişileri farklı mecralarda ve zamanlarda buluşturur. Pisano’nun modern ve kullanışlı iletişim kanallarıyla, müşterileriniz ya da potansiyel müşterilerinizle her zaman iletişim kurabilirisiniz.

Müşteri iznine bağlı pazarlama, Pisano’yu diğer sistemlerden ayrıştıran kullanım alanlarından sadece bir tanesi. Diğer izne dayalı pazarlama yöntemlerine göre Pisano, daha ulaşılabilir, pratik, ve ekonomiktir.

Müşteri iznine bağlı pazarlamadan daha detaylı bahsedecek olursak, işletmenize gelerek kiosk cihazlarınızda sizin hakkınızda geri bildirim bırakan müşterilerinizden izinli olarak iletişim bilgilerini alabilir ve kampanya ya da indirim haberlerinizi direkt olarak müşterilerinizin mail adreslerine gönderebilirsiniz.

Geleneksel yöntemlerde bu sistemin kurulumu mağaza puan kartları üzerinden yapılır ve bu durum birçok sorunu beraberinde getirir.

     
  • Kurulum zorluğu ve ilave harcamanın gerekli olması, bu sorunların başında gelir.
  •  
  • Her müşteriniz için ayrı ayrı kartlar hazırlamanız da size zaman kaybettirebilir.
  •  
  • Kart almayan müşterilerinize ulaşamamanız sizi sınırlandırır.
  •  
  • Müşterilerinizi sadece alışveriş geçmişlerine bakarak kategorize edemezsiniz, bunun sonucunda da onlar hakkında net bilgilere ulaşamazsınız.

Pisano’nun müşteri iznine bağlı pazarlama sistemi ile, tüm bü sorunlar sizin için bir anlam ifade etmeyecek. Pisano pratiktir. Kolaylıkla kurabilirsiniz ve ilave bir yazılıma ihtiyacınız olmaz. Yüksek miktarda e-mail ve kişisel müşteri bilgilerini kolaylıkla toplayabilirsiniz. Pisano’nun geri bildirim sorularına verilen cevaplara göre, kitlenizi kolaylıkla tanımlayabilir ve kategorize edebilirsiniz. Bunun sonucunda daha doğru hedeflemeler yaparak verimliliğinizi arttırabilirsiniz.

Müşteri iznine bağlı pazarlama sistemimizi, müşterilerimizin perspektifinden görmek isterseniz, ebebek CRM Müdürü Burcu Günel ve Lacoste Türkiye CRM Müdürü Gökçe Gürpınar, görüşlerini şu sözlerle ifade ediyor:

 Pisano, sadece hizmet sunmakla kalmayıp alternatif yöntemler ve çalışanların önerileriyle kazancı artırmaya yönelik bir perspektifle çalışıyor. Projelerimizde aktif rol alan Pisano ekibi, geri bildirimleri iyi analiz ediyor ve “E-postaya dayalı pazarlama gibi farklı kanallarla daha iyi sonuç nasıl elde ederiz?” üzerine odaklanıyor. En önemlisi de, Pisano her zaman hızlı ve ulaşılabilir.Burcu Günel (ebebek, CRM Müdürü)
 Multi-brand ayakkabı markamız SuperStep mağazalarına yerleştirdiğimiz kiosklardan aldığımız geri bildirimler sayesinde ilerdeki sezonlarda hangi markaların mağazada yer almasının istendiğini öğrenebildik. Bu sayede marka karmamızı doğru yöne doğru geliştirebildik. Yine 10’dan fazla markanın satıldığı mağazalarda reyon seçim problem yaşanıyordu. Müşterilerin geri dönüşleri doğrultusunda hangi markaya daha fazla reyon ayırmamız gerektiğini ve reyonların nerelerde yer almaları gerektiğine dair ipuçları edinebildik. Bunlar dışında veri bırakma konusunu müşterilerin inisiyatifine bıraktık, bunun sonucunda satış danışmanınca toplandığında aldığımızdan daha fazla adetlere ulaşabilirken mağaza personelinin de iş yükünü azaltabildik ve kasa bekleme sürelerini kısaltma fırsatımız oldu.Gökçe Gürpınar (Lacoste Türkiye, CRM Müdürü)

Potansiyel Müşteri Yaratma

Potansiyel müşteri yaratma özelliği, Pisano’yu rakiplerinden ayıran birçok kullanım alanından biridir.

Pisano’nun ana hedefi, şirketlere en doğru içgörüleri ve geri bildirimleri sunarken, aynı zamanda onlara potansiyel müşteriler yaratmaktır. Şirketlerin büyümelerinin ve müşteri kitlelerini genişletmelerinin yolunun doğru iletişimden geçtiğinin farkında olan Pisano, bu konuda en yenilikçi sistemleri çözüm ortaklarına sunar. Bu sistemlerden bir tanesi de web widget sistemleridir.

Pisano web widget kanalı sayesinde, web sayfanızda potansiyel müşteriler yaratabilirsiniz. Satış sürecinin en bilinen başlangıç noktalarından biri olan çevrim içi gömülü formlar ve web widget sistemlerini, Pisano yenilikçi bakış açısı ve pratik bir kullanımla sizlere sunuyor.

Geleneksel çevrim içi gömülü form sistemlerinde;

     
  • Potansiyel müşterilerinizle gerçek zamanlı iletişim kuramazsınız ve iletişime geçemezsiniz.
  •  
  • Mobil uygulamaları olmadığı için bildirim alamazsınız ve CRM özellikleri bulunmadığı için ilave yazılıma ihtiyaç duyarsınız.
  •  
  • Sistem içerisindeki işlerin organizasyonunu ve atamasını yapamazsınız.
  •  
  • Çevrim içi sohbet widget sistemlerinde ise akıllı form özelliği bulunmazken, raporlama ve veri toplama özellikleri zayıftır.
  •  
  • Kullanıcı web sayfanızdan çıktığı anda potansiyel bir müşteri kaybedersiniz.

Pisano’yu tercih edersiniz bu sorunları asla yaşamazsınız. Pisano etkinliğinizi artırmanız için size özel olarak tasarlanmış yenilikçi çözümleri, ulaşılabilir fiyatlarla sunar. Potansiyel müşterilerinizi tespit edin ve onları en doğru satış temsilcisine aktaracak formlar hazırlayın. Pisano ile potansiyel müşterilerinize, web sayfanızdan çıktıktan sonra bile ulaşabilirsiniz. Mobil uygulama bildirimleri sayesinde, bir kişiyi bile kaybetmeyeceğiniz bir yapıya sahip olun. Web sitenize gömülü kod ile Pisano’yu kolayca sitenize entegre edin ve geri bildirim akışlarınızı web sayfanıza göre ayarlayın. Siz de Pisano’nun ayrıcalıklarını yaşamaya başlayabilirsiniz.

Potansiyel müşteri yaratma sistemimizi bizzat müşterilerimizin perspektifinden görmek isterseniz, Garanti Bankası Müşteri Deneyimi Müdürü Sinem Duman ve VDF Volkswagen Bankası Pazarlama Müdürü Dilruba Ulaş Süner, görüşlerini şu sözlerle ifade ediyor:

 Eğer Garanti Bankası’nın KOBİ ve diğer üst segment müşterilerinden önceden alabildiği geri bildirim sayısına X dersek, Pisano ile çalışmaya başladıktan sonra şimdi kesinlikle 5X aldığımızı söyleyebilirim. Pisano sayesinde önceden ulaşamadığımız müşterilerimize ve potansiyel müşterilerimize artık dokunabiliyoruz.Sinem Duman (Garanti Bankası BBVA, Müşteri Deneyimi Müdürü)
 Pisano ile yeni dijital kanallarımızı müşterilerimize takdim edebildik ve sigorta poliçe yenilemenin çevrimiçi ne kadar kolay olduğunu gösterebildik. Şu noktada her şubemizde yaklaşık 100 müşterimize doğru ürünü sunabiliyoruz.Dilruba Ulaş Süner (VDF Volkswagen Bankası, Pazarlama Müdürü)

Pisano, müşterilerine en doğru içgörüleri ve geri bildirimleri sunarken verimliliklerini arttıracak tüm pratik ve inovatif sistemleri de sağlar. Geleneksel geri bildirim sistemlerinin aksine Pisano, son teknolojiden faydalanarak tasarladığı sistemleri, ulaşılabilir fiyatlarla kullanıcılara sunar. Siz de geri bildirim teknolojileri konusunda yüzlerce markanın ilk tercihi olan Pisano ile, geri bildirimin gücünü keşfedin!

İLGİLİ MAKALELER